ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ
“ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ”
Loading...    Please wait.

 

«1ος Πανθασιακός διαγωνισμός ποίησης για παιδιά κι εφήβους»

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων «Το Κάστρο» προκηρύσσει τον «1ο Πανθασιακό διαγωνισμό ποίησης για παιδιά κι εφήβους», που συμπεριλαμβάνεται στο σύνολο των δράσεων με τίτλο «2008: Δράσεις για νέους».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους  μαθητές  των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων του νησιού.

Υπεύθυνη της οργανωτικής επιτροπής του διαγωνισμού ορίστηκε η θάσια ποιήτρια, κυρία Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου, η οποία καταβάλλει μια διαρκή προσπάθεια για τη διάδοση της ποιητικής έκφρασης στους νέους του νησιού. Αυτός είναι και ο βασικός στόχος του διαγωνισμού: η προώθηση της ελεύθερης ποιητικής έκφρασης των παιδιών  και η στροφή τους στον κόσμο της δημιουργίας.

 Οι μαθητές καλούνται να γράψουν ένα ποίημα που δε θα ξεπερνά  μια δακτυλογραφημένη σελίδα. Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο. Προθεσμία υποβολής των ποιημάτων ορίζεται η 30η Μαρτίου 2008. Στο πίσω μέρος της σελίδας της συμμετοχής θα πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία του συμμετέχοντα ονοματεπώνυμο, τάξη και σχολείο όπου φοιτά. Θα βραβευτούν τα καλύτερα ποιήματα  για το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο ξεχωριστά και θα τιμηθούν με ειδικό έπαινο όλοι οι συμμετέχοντες.

Τα ποιήματα θα αποστέλλονται είτε ομαδικά από τα Σχολεία, είτε ατομικά στη διεύθυνση: Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων «Το Κάστρο», TK 64002, Λιμενάρια Θάσου, και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:  tokastro@yahoo.gr