ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ
“ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ”
Loading...    Please wait.

 

3οι Πανθασιακοί Αγώνες ΣκακιούΤο Σάββατο 14 Μαΐου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων «Το Κάστρο» για τρίτη συνεχή χρονιά διοργάνωσε τους «Πανθασιακούς Αγώνες Σκακιού» σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας και τον Πρόεδρο της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας κ. Β. Θεοδωρίδη. Μάλιστα ο κ. Θεοδωρίδης μαζί με τη διεθνή διαιτητή κυρία Χαλβατζόγλου Κλεοπάτρα, ανέλαβαν τη γραμματεία και τη διαιτησία των Αγώνων. Το μεγάλο κέρδος από τη διοργάνωση ήταν η μεγάλη συμμετοχή των μαθητών από την Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Επετεύχθη έτσι ο κύριος στόχος των Αγώνων που ήταν και σύνθημα τους:
                                                                                                              Η χαρά της συμμετοχής.

Αγωνίστηκαν συνολικά 69 αθλητές, 5 από τους οποίους ήταν μόλις 7 ετών. Οι συμμετέχοντες αγωνίστηκαν κατά κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία τους. Πέρα από τον έπαινο συμμετοχής που λαμβάνει ο καθένας για τη συμμετοχή, βραβεύονται με μετάλλια οι τρεις πρώτοι, με χρυσό, ασημένιο και χάλκινο αντίστοιχα, όπως και με χρυσό η πρώτη κορασίδα κάθε κατηγορίας .

Η αναλυτική κατάταξη ανά κατηγορία, με τις απαραίτητες διευκρινίσεις από την επιτροπή διαιτησίας για τις ισοβαθμίες και τις περιπτώσεις όπου θα χρειαστούν αγώνες μπαράζ για την κατανομή των μεταλλίων, έχει ως εξής :

Κατηγορία γεννηθέντων 1997-1998
Πρώτος, Λουκούμης Θεόδωρος καθώς κέρδισε τον ισοβαθμήσαντα και τελικά δεύτερο Παπαθεοδώρου Θ. Τρίτος ο Κορδέλης Δημήτριος που κέρδισε τους ισοβαθμήσαντες Βαριά Ιάσονα και Κοντογεωργούδη Στέλιο. Πρώτη κορασίδα της κατηγορίας η Παπάζογλου Έφη.

Κατηγορία γεννηθέντων 1995-1996
Ισοβαθμούν στην πρώτη θέση Κεραμιδάς και Ασημίδης Ευριπίδης.
Θα γίνει μπαράζ. Στη συνέχεια ισοβαθμούν η Βαριά Μιχαήλα με τους Ασημίδη Θεαγένη και Τζιάτα Παναγιώτη που στα μεταξύ τους παιχνίδια αναδείχθηκαν ισόπαλοι. Θα παίξουν μεταξύ τους μπαράζ για την κατάκτηση της τρίτης θέσης. Πρώτη κορασίδα της κατηγορίας η Βαριά Μιχαήλα.

Κατηγορία γεννηθέντων 1994
Πρώτη θέση, ισοβαθμήσαντες: Βασιλείου Λάμπρος, Καραβούζης Ιωάννης και Αναγνωστούδης Θάνος. Ο Καραβούζης κέρδισε τον Αναγνωστούδη και έχασε από τον Βασιλείου. Αναγνωστούδης και Βασιλείου δεν έχουν παίξει μεταξύ τους, συνεπώς παίζουν μπαράζ για την κατανομή των μεταλλίων. Πρώτη κορασίδα η Λαλολάρη Γιοσίλντα.

Κατηγορία γεννηθέντων 1992-1993
Βαριά Άννα, πρώτη στην κατηγορία .
Στη συνέχεια ισοβαθμούν: Αργυρόπουλος Α. Χρυσάφης, Καϊτατζίδης. Ο Αργυρόπουλος κέρδισε τον Καϊτατζίδη, αλλά δεν έπαιξε με τον Χρυσάφη, συνεπώς παίζουν αγώνα μπαράζ για τη δεύτερη και τρίτη θέση . Πρώτη κορασίδα η Βαϊδούλη Αγάπη.

Κατηγορία 1989-1991
Ισοβαθμία της Βαριάς Μαρίας και του Σουρίνη Μιχαήλ στην πρώτη θέση και Βαριάς Ιωάννας, Στρατηγέντα και Καραντέλου στη συνέχεια.
Για την πρώτη θέση, θα γίνει αγώνας μπαράζ επειδή στο μεταξύ τους παιχνίδι στο πρώτο γύρο έκαναν ισοπαλία. Αν κερδίσει η Βαριά Μαρία παίρνει τη πρώτη θέση της γενικής κατάταξης και της πρώτης κορασίδας , ο Σουρίνης τη δεύτερη και η Βαριά Ιωάννα τη τρίτη καθώς κέρδισε τον Καραντέλο στο μεταξύ τους παιχνίδι. Αν κερδίσει ο Σουρίνης παίρνει τη πρώτη θέση, η Βαριά Μαρία παίρνει τη θέση της πρώτης κορασίδας, η Βαριά Ιωάννα τη δεύτερη θέση στην κατάταξη, και τρίτη θέση ο Στρατηγέντας.

Για τη διεξαγωγή των αγώνων μπαράζ θα ενημερωθούν εγκαίρως οι αθλητές που συμμετέχουν . Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές, τους γονείς τα Σχολεία κι όλους όσους συνέβαλαν στην πετυχημένη διεξαγωγή των Αγώνων.