ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ
“ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ”
Loading...    Please wait.

 

5οι Πανθασιακοί Αγώνες Σκακιού:
Σκέψη, συμμετοχή, διασκέδαση


Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι «5οι Πανθασιακοί Αγώνες Σκακιού παίδων-εφήβων» που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 12 Μαΐου, στο Δημοτικό Σχολείο του Πρίνου.

Η διοργάνωση υλοποιήθηκε σε συνεργασία των Πολιτιστικώ
ν Συλλόγων Θεολόγου, Καλλιράχης, Λιμεναρίων, του Ορειβατικού Συλλόγου, του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας με οικοδεσπότη - διοργανωτή το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πρίνου που φιλοξένησε άψογα τους διοργανωτές και τους αθλητές.

Η επιτυχία των Αγώνων κρίνεται ως πολύ σημαντικό βήμα για την διάδοση του πνευματικού αθλήματος στη Θάσο: Μετά από (4) τέσσερα χρόνια διοργάνωσης του συγκεκριμένου Αγώνα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιμεναρίων, επιλέχθηκε - μετά από πρόταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δ.Σ. Πρίνου - σε συνεργασία με τους άλλους Συλλόγους που έχουν σκακιστικούς μαθητικούς «πυρήνες», να πραγματοποιηθούν οι Αγώνες στον Πρίνο, όπου τα τελευταία χρόνια το σκάκι σημειώνει σημαντική εξάπλωση στους μαθητές. Η μεγάλη συμμετοχή παιδιών που πλέον σταθεροποιείται στις 50 συμμετοχές και η αδιάλειπτη ετήσια διοργάνωση των Αγώνων καθιερώνουν πλέον τους «Πανθασιακούς Αγώνες Σκακιού παίδων-εφήβων» στην ετήσια πολιτιστική κι αθλητική ατζέντα του νησιού.

Οι κύριοι στόχοι των συνδιοργανωτών στο εξής είναι: Να συμπεριληφθούν στην επόμενη συνδιοργάνωση όλοι οι Σύλλογοι του νησιού όπως και να διερευνηθεί η προσπάθεια για την ίδρυση Σκακιστικού Ομίλου στη Θάσο με τη συνδρομή όσων το επιθυμούν.

Το μεγαλύτερο όμως κέρδος των Αγώνων ήταν για ακόμη μια φορά η χαρά των παιδιών για τη συμμετοχή και οι «σκακιστικές φιλίες» που δημιουργούνται κι αναπτύσσονται μέσα σε μια όμορφη ατμόσφαιρα, ανάμεσα σε παιδιά απ’ όλη τη Θάσο.