ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ
“ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ”
Loading...    Please wait.

Δεύτερη Διεθνής Συνάντηση Μουσικών Συνόλων από Πανεπιστήμια και Ακαδημίες

 ΕΜΜΑ 2010

 

Μεταλλεία Λιμεναρίων Θάσου 2-7 Ιουλίου 2010

 

Ελλάδα, Γαλλία, Η.Π.Α., Μεγάλη Βρετανία

 

Τιμητική παρουσία: Trevor Jones

 

Στο μαγευτικό χώρο των Παλαιών Μεταλλείων στα Λιμενάρια Θάσου θα πραγματοποιηθεί φέτος το φεστιβάλ ΕΜΜΑ με θέμα την κινηματογραφική μουσική. Φοιτητές, σπουδαστές, συνθέτες, ερμηνευτές, σκηνοθέτες, sound designers και μουσικοί παραγωγοί δημιουργούν από κοινού με τους συμμετέχοντες αλλά και το ευρύτερο κοινό ένα διαδραστικό χώρο ανταλλαγής ιδεών με άξονα την κινηματογραφική μουσική. Διακεκριμένες προσωπικότητες από την Ελλάδα, τη Γαλλία, τις Η.Π.Α., τη Μεγάλη Βρετανία καθώς και με τη συμμετοχή του National Film and Television School του Λονδίνου ανταλλάσσουν μουσικές εμπειρίες, απόψεις, δίνουν σεμινάρια και συναυλίες αναδυκνείοντας τον ιδιαίτερο ρόλο της μουσικής και του ήχου στον κινηματογράφο. Το ΕΜΜΑ 2010 τιμάει με την παρουσία του και ο διεθνούς φήμης συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής Trevor Jones στον οποίο ανήκουν τα soundtracks σημαντικών ταινιών όπως Ο τελευταίος των Μοϊκανών, Κλεοπάτρα, Στο όνομα του Πατρός, Ο Μισσισσιπής καίγεται, Notting Hill, Excalibur, Cliffhanger, καθώς και πολλά άλλα.
Project: 5 soundtracks για μια ταινία. Πέντε μεταπτυχιακοί φοιτητές από το National Film and Television School του Λονδίνου, καθώς και το Ιονίου Πανεπιστημίου, συνθέτουν πρωτότυπη μουσική για την βραβευμένη ταινία μικρού μήκους The Contract του Κωσταντή Φραγκόπουλου και την παρουσιάζουν στον Trevor Jones. Ο συνθέτης, θα αναλύσει και θα σχολιάσει τα πρωτότυπα soundtracks των φοιτητών σε ανοιχτά master classes. Τα soundtracks θα ερμηνεύσει το σύνολο Traffic Quintet από τη Γαλλία, που ειδικεύεται σε ρεπερτόριο κινηματογραφικής μουσικής.

Συναυλίες

Συναυλίες διακεκριμένων καλλιτεχνών από τη Γαλλία (Traffic Quintet), τις Η.Π.Α (David Grimes και Gregory Newton guitar duo), την Ελλάδα (Σπύρος Γκικόντης, Ανδρέας Γεωργοτάς, Ελένη Πετρίδου, Melos Brass, Poly Quartet).

Σεμινάρια, Δρώμενα και Διαλέξεις

Συνθέτες, ερμηνευτές, σκηνοθέτες, sound designers και μουσικοί παραγωγοί δίνουν μια σειρά από σεμινάρια, διαλέξεις και παρουσιάσεις. Σεμινάρια θα δώσει επίσης και ο Trevor Jones. Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής στο

http://www.culturalcrossroads.gr