ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ
“ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ”
Loading...    Please wait.

 

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

Πρώτη Διεθνής Συνάντηση Μουσικών Συνόλων από Πανεπιστήμια και Ακαδημίες
Ε.Μ.Μ.Α. 2009

Πέντε Πνοές και Οχτώ Χορδές Αφηγούνται Μουσικές Ιστορίες

Κυριακή 5 Ιουλίου, 21.00
Παλιά Μεταλλέια Λιμεναρίων

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΔΗΜ. Ν. ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ


Με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Το Κάστρο’
Συνδιοργάνωση: αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ‘Πολιτιστικά Σταυροδρόμια’


Στα πλαίσια της Πρώτης Διεθνούς Συνάντησης Μουσικών Συνόλων από Πανεπιστήμια και Ακαδημίες, Ε.Μ.Μ.Α. 2009, θα φιλοξενηθεί στο χώρο των Παλαιών Μεταλλείων στα Λιμενάρια Θάσου, μια μοναδική συναυλία με τη συμμετοχή Τούρκων και Ελλήνων καλλιτεχνών.

Το κουιντέτο χάλκινων πνευστών Dolce Brass από το Πανεπιστήμιο Devlet της Κωνσταντινούπολης και το ντούο των βιολιστών Σπύρου Γκικόντη και Ελένης Πετρίδου από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα ταξιδέψουν το ακροατήριο με μελωδίες από τη Δύση και την Ανατολή.

Τη συναυλία υποστηρίζει με την ευγενική χορηγία του η εταιρεία του κυρίου ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΥ.

Το ΕΜΜΑ 2009 υποστηρίζει ακόμα ο ΕΟΤ, ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι το 3ο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.


 

                                    ΣΠΥΡΟΣ ΓΚΙΚΟΝΤΗΣ (βιολί)

                                              

Έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες ως σολίστ και ως μέλος μουσικών συνόλων στην Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Πολωνία, Γαλλία, Αυστρία (Arnold Schoenberg Center), Αγγλία (Yorkshire Baroque Soloists) και Η.Π.Α., για τις οποίες έχει αποσπάσει επαινετικές κριτικές.
 

Έχει ηχογραφήσει για το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, καθώς επίσης και έναν αριθμό από δίσκους, με ρεπερτόριο μουσικής δωματίου που εκτείνεται από τη μπαρόκ εποχή ως τη σύγχρονη εποχή. Για τους δίσκους αυτούς έχει λάβει εγκωμιαστικές κριτικές από τον ελληνικό και διεθνή τύπο, όπως αυτή του περιοδικού The Strad.
 

Στο ρεπερτόριό του συμπεριλαμβάνονται πολλές πρώτες εκτελέσεις και πρώτες ηχογραφήσεις έργων Ελλήνων συνθετών (Μάντζαρου, Ρομποτή, Λιάλιου, Παπαϊωάννου, Δραγατάκη, Αντωνίου).

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος διαφόρων συνόλων όπως του Ιονίου Συνόλου Παλαιάς Μουσικής, του Ιονίου Συνόλου Μουσικής Δωματίου, του Τρίο Κορυφώ και του Κουϊντέτου Μι μπεμόλ ‘Astor Piazzola’.
 

Ως προσκεκλημένος καθηγητής, έχει δώσει σεμινάρια και συναυλίες στην Μουσική Ακαδημία Karol Lipinski στο Wroclaw της Πολωνίας καθώς και σε πανεπιστήμια όπως τα Bowling Green, Toledo, William and Mary, Virginia, και Boston των Η.Π.Α.
 

Διδάσκει βιολί και μουσική δωματίου στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου όπου προετοιμάζει και τη Συμφωνική Ορχήστρα, στην Θερινή Ακαδημία του Ιονίου Πανεπιστημίου, και τις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες στο Brache της Γερμανίας.