ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ
“ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ”
Loading...    Please wait.

 

Συναυλία Π. Μαρκουλλή, Γ. Κατσιρούμπα, ο Ν. Ορδουλίδη

 

Αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο

Μια ξεχωριστή βραδιά πρόσφεραν την Παρασκευή 7 Αυγούστου τρεις νέοι, πολύ ταλαντούχοι μουσικοί με σημαντικές σπουδές, ο Παναγιώτης Μαρκουλλής, η Γεωργία Κατσιρούμπα και Νίκος Ορδουλίδης σ’ ένα πολυπληθές κοινό στις Αποθήκες Μεταλλείων στα Λιμενάρια, κατα θέτοντας τη ψυχή το μεγάλο ταλέντο και το πάθος τους για τη μουσική. Οι ωραίες φωνές τους συνδυάστηκαν με τις μελωδίες του πιάνου και ταξίδεψαν το κοινό στ’ αξέχαστα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου.
Ακούστηκαν μεταξύ άλλων τραγούδια από τις ταινίες Χτυποκάρδια στο θρανίο, Η Αλίκη στο ναυτικό, Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο, Συνοικία το όνειρο, Οι θαλάσσιες οι χάντρες, Ελλάς η χώρα των ονείρων, Το δόλωμα, Το νησί των γενναίων, κλπ. σε μουσική των Μάνο Χατζιδάκι, Μίμη Πλέσσα, Μάνο Λοΐζο, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρο Ξαρχάκο, Γιάννη Μαρκόπουλο, κτλ και ποίηση των Αλέκο Σακελλάριο, Νίκο Γκάτσο, Λευτέρη Παπαδόπουλο, κλπ. Kατά την διάρκεια της συναυλίας γινόταν προβολή εικόνων από ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Η εκδήλωση ήταν μια συνδιοργάνωση της Δ.Ε.ΠΟ.Τ.Α. Θάσου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιμεναρίων «Το Κάστρο» με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, του ξενοδοχείου «Alexandra Beach Thassos Spa Resort», του τυπογραφείο «Ο Δαίμων» και των Αδελφών Σαλταρή.


Ο Παναγιώτης Μαρκουλλής γεννήθηκε στην Καβάλα το 1982. Αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με Άριστα το 2006. Από το Ωδείο Βορείου Ελλάδος απέκτησε πτυχίο Αρμονίας (καθ. Χρήστος Φωτόπουλος), πτυχίο Αντίστιξης (καθ. Δήμος Νικόπουλος), και Δίπλωμα Τραγουδιού (καθ. Μαριαλένα Παναγιωτοπούλου) όλα με βαθμό Άριστα Παμψηφεί. Απέκτησε μεταπτυχιακό στο τραγούδι από το School of Music, Πανεπιστήμιο του Leeds μελετώντας πλάι στους Bridget Budge και Martin Pickard. Συνεχίζει σπουδές τραγουδιού σε επίπεδο μάστερ με την διεθνούς φήμης soprano Nan Christie στο Goldsmiths College, University of London. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τραγουδιού με τους Christa Ludwig, Claudia Visca, Kurt Equiluz, Margarita Codina-Natividade, Κώστα Πασχάλη, Σοφία Κυανίδου, Ρόζα Πουλημένου, και Σωτήριο Παπούλκα. Έχει τραγουδήσει στην Κύπρο, Θεσσαλονίκη, Leeds, Λονδίνο, και έχει δώσει συναυλίες στη Θάσο αφιερωμένες σε κορυφαίους Έλληνες συνθέτες. Τον Ιούνιο του 2009 ερμήνευσε Don Basilio και Don Curzio στην όπερα Οι Γάμοι του Φίγκαρο του W. A. Mozart (OperaGold, Goldsmiths College). Έχει τιμηθεί με υποτροφίες από τα ιδρύματα Ι.Κ.Υ, Γιώργος Λεβέντης και Λίλιαν Βουδούρη και είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Περισσότερα στο www.markoullis.gr

Η Γεωργία Κατσιρούμπα γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας, όπου και ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές μαθαίνοντας πιάνο. Στη συνέχεια σπούδασε θεωρία της μουσικής (Πτυχίο Αντίστιξης, Πτυχίο Αρμονίας)και μουσικολογία (Πτυχίο Μουσικών Σπουδών-Πανεπιστήμιο Αθηνών). Μετά την ολοκλήρωση των πιανιστικών της σπουδών (Δίπλωμα Πιάνου-1ο βραβείο ερμηνείας) σπούδασε κλασσικό τραγούδι με τους Δίωνα Αρίβα, Κώστα Ηλιόπουλο και Κώστα Πασχάλη και πήρε το Δίπλωμά της το 2004 (Εθνικό Ωδείο Αθηνών-2ο βραβείο). Έχει παρακολουθήσει master classes τραγουδιού κοντά στους Ghena Dimitrova, Rudolf Knoll, Ryland Davis, Helga Wagner, Άρη Χριστοφέλλη και Ρόζα Πουλημένου. To Νοέμβριο του 2008 απόκτησε Master in Music Performance (Singing) από το University of Leeds (UK). Εργάζεται ως πιανίστα, καθηγήτρια τραγουδιού, πιάνου και χορωδιακού τραγουδιού και ως τραγουδίστρια (σολίστ) σε επαγγελματικά μουσικά σχήματα, έχοντας στο ενεργητικό της δεκάδες συναυλίες και ρεσιτάλ σε Ελλάδα, Αγγλία και Κύπρο. To Δεκέμβρη του 2008 κέρδισε τον αναπληρωματικό ρόλο της Παμίνας (Μαγικός Αυλός-Μότσαρτ) στην York Opera (UK). Σήμερα, είναι μόνιμη καθηγήτρια πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά μετά από σχετικό διαγωνισμό , υποψήφια διδάκτωρ του πανεπιστημίου του Leeds και μέλος της Huddersfield Choral Society (UK).

Ο Νίκος Ορδουλίδης γεννήθηκε στη Βέροια το 1982. Οι σπουδές του περιλαμβάνουν: πτυχίο master από το University of Leeds της Μεγάλης Βρετανίας όπου πλέον είναι και υποψήφιος Διδάκτορας του School of Music, πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Μακεδονία, τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης. Πτυχίο Πιάνου από το Μακεδονικό ωδείο Θεσσαλονίκης. Πτυχίο και δίπλωμα Βυζαντινής μουσικής από το δημοτικό ωδείο Νάουσας. Πτυχίο Αντίστιξης και Φούγκας από το Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Δίπλωμα Μονωδίας από το Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.
Κατάλογος με έργα / συνθέσεις του:
• Τρεις προσωπικούς δίσκους: «Όνειρο διπρόσωπο», «Άρωμα από λουλούδι» και «Λυρικοί ορίζοντες».
• Έργο για ορχήστρα και παιδική χορωδία για τη Μουσικο-Θεατρική παράσταση «Ειρήνη του Αριστοφάνη».
• Κύκλος waltz για πιάνο, κύκλος νυχτερινών για πιάνο.
• Κύκλος ποιημάτων για πιάνο και φωνή: “Making sense of the absence” σε ποίηση της Αφροδίτης Γιαννάκη.
Περισσότερα στο www.ordoulidis.gr